Das Kapital: BUY THE DIPS? Bloedbad in goud en zilverprijs.
Wees eerlijk. De afgelopen jaren investeren in edelmetalen was financieel gezien gewoon een waardeloze beslissing. Eigenlijk geen enkele andere asset class ging de afgelopen jaren zo hard onderuit als goud (-40%) en zilver (-70%). Inmiddels kost een ounce goud nog maar rond de $1.170, het laagste punt in vier jaar. En voor wie gelooft dat dit puur en alleen komt door keiharde manipulatie raden we toch aan een keer langs te gaan bij debunk-expert Kid Dynamite. Iedere maand legt de blogger met het geinige pseudoniem uitgebreid uit dat goldbugs alleen maar de ‘manipulatie’ naar beneden willen zien, terwijl exact dezelfde patronen omhoog zijn waar te nemen (voorbeeld 1,2). Weer een fabeltje dat in de kliko kan. Een veel betere verklaring voor de huidige ‘bear market’, een langdurige neergaande trend van >20%, is te vinden via hedgefondsmanager en econoom Mark Dow. Eerder al werd hij bekend met deze epische video waarin goudgelovige Peter Schiff het moest ontgelden. Volgens Dow was het destijds een combinatie van monetair beleid (= stimuleren/lagere rentes), angst voor inflatie, systematische crisis en het idee dat de dollar zou crashen waardoor de goudprijs enorm steeg. Toen vervolgens ook nog ‘macro tourists’ (= grote hedgefondsen) zich ermee gingen bemoeien ontstond er vanzelf een bubbel. Inmiddels zijn echter veel van de eerder genoemde factoren verdwenen. Bijna niemand vreest nog hoge inflatie en daarnaast is de dollar alleen maar sterker geworden ten opzichte van bijvoorbeeld de euro en de yen. Zo is er volgens Dow dus geen sprake van een bear market, maar eerder van een ‘bubble bath’. De zeepbel loopt leeg. Niets meer, niets minder. Reden genoeg voor de hedgefondsmanager, bearish sinds 2012, om te voorspellen dat goud weer terug kan naar het pre-crisis prijsniveau van $700 tot $750. Of om Dow zelf maar even te citeren: ‘Here’s a chart of the asset formerly known as gold. For fun, try flipping it upside-down and imagining it were a stock. Then ask yourself if you would buy it.’ Nog even wachten dus, voordat je op de bodem kunt instappen. .

Grafiek: Zilverprijs kan met minimaal 20% stijgen Slim Beleggen.
Grafiek: Zilverprijs kan met minimaal 20% stijgen. 26 februari 2018. De zilverprijs kent niet bepaald een goede februarimaand. Het zilveren edelmetaal noteert op dit moment enkele procenten onder de slotkoers van de eerste maand van. Gratis registreren Ontdek meer Slim Beleggen!

Verleden zilverprijs met historische grafieken en verloop van de zilverprijs.
Verleden zilverprijs, ontwikkeling zilver koers. Naast de actuele zilverprijs, kan het ook interessant zijn om eens naar het verleden van de zilverprijs te kijken. Het verloop en de ontwikkeling over de afgelopen jaren. Op deze pagina ziet u een grafiek van de zilverprijs die tot 40 jaar terug gaat.

Actuele goudprijs vandaag per gram Inkoop Goud Amsterdam Inkoop Goud Amsterdam.
De actuele goudprijzen worden door Inkoop Goud Amsterdam dagelijks op de website aangepast. Als u vandaag onze website bezoekt, dan ziet u ook de goudprijzen die vandaag gelden. Vermeld is de goudprijs in gram met als valuta de Euro. Vaststellen gewicht in gram. Het gewicht van het goud of de sieraden die u inlevert wordt vastgesteld in aantal gram. Dat gebeurt met een geavanceerde weegschaal, die periodiek wordt geijkt volgens de geldende regelgeving. Tijdens het wegen krijgt u een duidelijke uitleg over het aantal gram en het aantal karaat. Een goudeerlijke zaak! Beluister ook de radioreportage die de TROS over Inkoop Goud Amsterdam heeft gemaakt of bekijk onze TV commercial op RTV NH. Ook de hoogste zilverprijs.

Dat is belangrijk. Zilverprijs, beleggen in zilver. Wat is vandaag de koers, de grafiek en actuele prijs van het zilver? Zoals goud is ook zilver een edelmetaal dat beperkt beschikbaar is. Zilver heeft de potentie om nog flink duurder te worden.

grafiek zilverprijs Archives Zilverprijs.
Wat is de zilverprijs van vandaag? Hoeveel is zilver waard per gram? Kortom, wat is de waarde van uw oude Zilver? Wij tonen u de actuele zilverprijs en laten u de waarde van uw Zilver berekenen. Bent u op zoek naar de actuele zilverprijs? Ga dan naar onze homepage! Bekijk de actuele zilverprijs en bereken de waarde van uw zilver. De zilverprijs is een volatiel iets, dat wil zeggen dat het onderhevig is aan flinke schommelingen. De zilverprijs grafiek hieronder laat dit goed zien.

Heeft de goud/zilver ratio zijn top bereikt? Goudhub.
Deze ratio is niets anders dan de goudprijs gedeeld door de zilverprijs. Hij zegt dus gewoon hoeveel duurder de goudprijs is dan de zilverprijs op een gegeven moment. De ratio heeft dus niets te maken met de prijzen van beide metalen in euro, dollar of gelijk welke munteenheid. Wanneer we een grafiek maken van deze verhouding tussen goud en zilver, dan ziet deze er de laatste 20 jaar als volgt uit.: klik op de grafiek voor een hogere resolutie. We zien dus op de grafiek dat de goudprijs gedurende de afgelopen 20 jaar nog drie maal even duur is geweest, in vergelijking met zilver, dan vandaag.

zilver Maarten Verheyen.
De zilverprijs noteert op het laagste niveau van de voorbije 18 maanden. De bodem kwam er op 7 juli fat finger en ik zie de prijs daar alvast niet meer onder gaan. Vanaf nu zouden we relatief snel boven de 20 moeten kunnen. Het is niet meteen het scenario dat ik voor 2017 had uitgestippeld. Ik heb herhaaldelijk 26 genoemd als koersdoel. Ik blijf overigens vasthouden aan die prijs, maar het zal eerder 2018 worden in plaats van 2017. Uitzonderlijke aanbieding Goud999. Goud999 heeft de afgelopen dagen een wel hele mooie zaak gedaan, we hebben, in bulk en eigenlijk redelijk uniek, een hele partij nieuwe zilveren munten van 1 kilogram kunnen aankopen. De korting die wij uitzonderlijk verkregen, rekenen we integraal door in ons aanbod voor onze klanten. Zolang onze voorraad strekt OP is hier echt defintief OP is dit het goedkoopste fysieke zilver. Deze munten zijn natuurlijk ook vlot verhandelbaar in de toekomst, ze hebben vandaag met voorsprong de kleinste marge tussen aankoop en verkoop!

De stijging is nu definitief ingezet Edelmetaal-Info.
Voor mij een indicatie dat het slimme geld een forse stijging van de zilverprijs aan ziet komen. Vrijdag vertelde ik u al over de extra goudtip die we vorige week naar onze TopAandelen-abonnees stuurden. Op basis van de koers/winst verhouding koop je dat aandeel nu met maar liefst 70% korting aan. Als de koersstijging van gisteren doorzet, dan sturen we morgen ook een extra zilvertip uit. Voor een spotgoedkoop zilveraandeel met onvoorstelbaar hoog koerspotentieel. Profiteer van 70% korting. En nog veel meer. Als nieuwe TopAandelen-abonnee profiteert u direct van de extra goudtip die u nu nog met 70% korting kunt aankopen. Daarnaast zult u profiteren van de koersexplosies die we voor goud en vooral zilveraandelen verwachten. Als TopAandelen-abonnee bent u de grote kudde op voor! Vandaag nieuw Bonus Rapport! Vandaag sturen we onze TopAandelen-abonnees een nieuw Bonus Rapport toe. We selecteerden de eerste drie aandelen waarmee we op een slimme manier gaan inspelen op de absolute megatrend van de komende 20 tot 30 jaar. De grafiek hieronder liet ik u dinsdag al zien.

zilverprijs Actuele zilverprijs vandaag.
Een kijkje op ebay leerde mij dat er veel premie in de zilverprijs zit. Er wordt op ebay namelijk 2 keer zoveel voor zilver gevraagd als de officiële zilverprijs. Ontvang gratis het goudrapport waarmee u kunt inspelen op de stijgende zilver en goudprijs. Klik hier om goudrapport aan te vragen. Actuele Goudkoers grafiek.  gouden munten kopen